Χωρίς κλιματισμό νοσηλεύονται σε συνθήκες καύσωνα οι ασθενείς και ασκούν την εργασία τους οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, αφού έξι συστήματα κλιματισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, “ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο”» αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται» σημείωσε από τη μεριά του ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιάννης Τασσόπουλος. 

Πάντως, στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως υποστηρίζει, η έγκριση για πίστωση έγινε στις 12 Ιουνίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης