Μοιραία αποδείχτηκαν τα λάθη για τον 37χρονο από τα Δαμάνια Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται για τις τρεις ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά καταστήματα.

Και μπορεί να προκάλεσε πανελλήνια αίσθηση όταν… μίσθωσε ταξί για να ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας, εξίσου όμως εντυπωσιακή είναι και η… γκάφα του να ξεφορτωθεί σε κάδο απορριμμάτων τα ρούχα και την καραμπίνα που κρατούσε στην πρώτη χρονικά ένοπλη ληστεία που διέπραξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», στις 11 Μαΐου οπότε και έγινε η ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στην λεωφόρο Κνωσού, ο δράστης διέφυγε με τα πόδια.

Έστριψε σε παρακείμενο δρομάκι και σε κάδο απορριμμάτων πέταξε την καραμπίνα και το μπουφάν που φορούσε για να μην στοχοποιηθεί.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου «χτενίζοντας» την ευρύτερη περιοχή ανακάλυψαν τα «χρυσά» ευρήματα, τα οποία «μίλησαν» δια των αποτυπωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ήταν ένα «κρυφό χαρτί» για την ΕΛ.ΑΣ που το αξιοποίησε δεόντως όταν έφθασε η ώρα. Και ενώ η Ασφάλεια Ηρακλείου αναμένει από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αθήνας σχετικά με την ταυτοποίηση γενετικού υλικού σε αποτσίγαρο που βρέθηκε μέσα σε όχημα που είχε χρησιμοποιήσει ο ληστής, ο 37χρονος κατηγορούμενος εξακολουθεί να τηρεί «σιγή ιχθύος».

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας που του άσκησε ποινικές διώξεις για ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Ο ίδιος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα αλλά και να του διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτός από τα εργαστηριακά ευρήματα, ο 37χρονος έχει αναγνωριστεί με απόλυτη βεβαιότητα από μάρτυρες-κλειδιά.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των τριών τραπεζών είναι «διαφωτιστικό» δεδομένου ότι ο ένοπλος ληστής ελάμβανε στοιχειώδη μέτρα κάλυψης των χαρακτηριστικών του.

Όπως έγραψε και χθες η «Π» ο37χρονος φορούσε συνήθως γυαλιά ηλίου και καπέλο τζόκεϊ, παρίστανε τον πελάτη και περίμενε κανονικά την σειρά του. Όταν έφθανε η στιγμή να εξυπηρετηθεί, επιδείκνυε στον υπάλληλο του ταμείου την κοντόκαννη καραμπίνα που έκρυψε είτε σε τσάντα είτε κάτω από το πουκάμισο του.

Έπαιρνε τα χρήματα και στην συνέχεια έδινε εντολή σε κάποιον υπάλληλο να τον συνοδεύσει μέχρι την έξοδο από την πόρτα ασφαλείας για να είναι βέβαιος ότι δεν θα εγκλωβιστεί.

Στην τελευταία χρονολογικά ένοπλη ληστεία, στην Ένωση Πεζών, εμφανίστηκε επιπλέον με μουστάκι, σε μία μάλλον ανεπιτυχή προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης