«Έχεις φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο; Μην το πετάξεις, ανακύκλωσέ το». Με το σύνθημα αυτό καλούνται οι Ηρακλειώτες να συμμετέχουν σε ένα ακόμη πρόγραμμα που εντάσσεται στη φιλοσοφία της κυκλικής οικονομίας στον Δήμο Ηρακλείου.

Η Δημοτική Αρχή καλεί όσους δημότες έχουν επιλέξει φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο για στολισμό, αντί να το πετάξουν σε κάδους απορριμμάτων, να το παραδώσουν στην Υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας με σκοπό να προωθηθεί στον ειδικό τεμαχιστή. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα που τοποθετήθηκε στις αρχές του 2018, το οποίο έχει τη δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων, αντικειμένων οικιακής προέλευσης, καθώς όλων των φυτικών προϊόντων (κλαδιών, δένδρων, κλπ) και στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και παράλληλα, να λειτουργήσει η κυκλική οικονομία και να υπάρξει ένα νέο προϊόν (κόμποστ) από τον τεμαχισμό αυτών των δένδρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προχωράμε σε ένα ακόμα ιδιαίτερο πρόγραμμα, το οποίο σε αυτή την περίοδο έχει την δική του σημασία, τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Καλώ τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην προσπάθεια, να μας φέρουν τα δένδρα τους, να ενισχύσουν την κυκλική οικονομία, αλλά και να συμβάλλουν έτσι ώστε να έχουμε λιγότερα απορρίμματα και κατά συνέπεια, να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα, μπορούν να παραδίδουν τα δένδρα τους στον χώρο της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας βόρεια από τη Βιομηχανική Περιοχή, στο φυλάκιο που υπάρχει ακριβώς πριν από την κεντρική λαχαναγορά, καθημερινά, (Δευτέρα έως Παρασκευή), από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ., μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης