Ο 44χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο έναν 46χρονο άνδρα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε τελικά ο 44χρονος Κρητικός, ο οποίος οδηγήθηκε την Τρίτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε περιοχή της Μεσσαράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 44χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο έναν 46χρονο άνδρα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι επ’ ουδενί δεν ήθελε να σκοτώσει τον 46χρονο – ο οποίος είναι συγγενικό του πρόσωπο-, αφού η καραμπίνα που κρατούσε, εκπυρσοκρότησε, την ώρα που εκείνος παραπάτησε, οπισθοχωρώντας.

Εξάλλου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πρόταξε το όπλο του, κρατώντας το προς το έδαφος, μόνο για να αποτρέψει το συγγενικό του πρόσωπο και άλλα άτομα τα οποία βρίσκονταν μαζί του, από το να κινηθούν εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι η πλευρά της υπεράσπισης του 44χρονου έκανε λόγο για “ξεκάθαρη ενέδρα” σε βάρος του κατηγορούμενου από τον 46χρονο και μέλη της οικογένειάς του, τα οποία του επιτέθηκαν με κατσούνα και σωλήνες.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι «η επιβολή της προσωρινής κράτησης, μετά από μαραθώνια συζήτηση της εισαγγελέως και της κ. Ανακρίτριας, μόνο υπό το πρίσμα της κοινωνικής πρόνοιας – πρόληψης και της αποκατάστασης της ηρεμίας στην τοπική κοινωνία δύναται να ερμηνευτεί, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ανθρωποκτόνος δόλος του εντολέως μου. Ήταν απλώς ένα ατύχημα και σαν τέτοιο είμαι πεπεισμένος ότι θα αξιολογηθεί στην πορεία της ποινικής διαδικασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προσαγωγή του 44χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, επικράτησαν στιγμές μεγάλης έντασης, με μέλη της οικογένειας του τραυματία 46χρονου να κινούνται απειλητικά εναντίον του κατηγορούμενου.

Ωστόσο, οι χειροδικίες απετράπησαν λόγω της έγκαιρης επέμβασης της Αστυνομίας.
Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης