Tο «πράσινο φως» για την επέκταση του αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, «άναψε» το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που εισηγήθηκε θετικά στο αίτημα των τοπικών φορέων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης για παραχώρηση των απαραίτητων εκτάσεων από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης και από την ΣΕΑΠ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της αδειοδότησης για την αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, βρέθηκε στο Ηράκλειο και σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, του μετέφερε την θετική αυτή εξέλιξη που έρχεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, που αφορά στην επέκταση του αεροδρομίου, στο Ηράκλειο από την Αεροπορία κ το ΓΕΣ, οπότε σύντομα θα υπάρξει και η πλήρης παραχώρηση των απαραίτητων εκτάσεων για να επεκταθεί ο αερολιμένας του Ηρακλείου.»

Ο κ. Βίτσας εμφανίστηκε ενημερωμένος τόσο για την κίνηση που παρουσιάζει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αναφέροντας: 

«Απ’ ότι μου είπε ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Πλιάκας, τον Ιούλιο είχαμε ρεκόρ αφίξεων σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014, που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ κατά 150.000 περισσότερες αφίξεις. Είναι ένα αρκετά θετικό στοιχείο όχι μόνο για την τοπική οικονομία, αλλά κ για την διευκόλυνση των τουριστών, που επιλέγουν την Κρήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Επιβάλλεται, λοιπόν, η επέκταση του αεροδρομίου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης