Στις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν 48χρονο σήμερα Ιρανό, ο οποίος στις αρχές του 2016, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι παρενόχλησε 8 ανήλικα κορίτσια του Γυμνασίου Αρχανών όταν εκείνος είχε αναλάβει κάποιες εργασίες εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος καλούσε ένα ένα τα κορίτσια στην αποθήκη του και με πρόσχημα διάφορες δικαιολογίες, τα παρενοχλούσε σεξουαλικά θωπεύοντάς τα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου. Ο άνδρας είχε συλληφθεί στις 22 Φεβρουαρίου του 2016 ενώ πρωτόδικα είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ.

Η οργή όμως των γονέων είναι έντονη μέχρι και σήμερα. Λένε, ότι δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας τέτοιος άνθρωπος και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του. Οι γονείς που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, θα δώσουν το παρών στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο υπεράσπισης αφού τα έξοδα είναι αρκετά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Για την υπόθεση αυτή, οι γονείς των κοριτσιών που παρενοχλήθηκαν από τον Ιρανό, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Κλήση από το Εφετείο να παραστούμε ως μάρτυρες στην ποινική δίωξη του Ιρανού που τόλμησε να παρενοχλήσει 8 κορίτσια στο χώρο του Γυμνασίου Αρχανών εν ώρα διδακτικού ωραρίου.
Και ξανά το ίδιο μαρτύριο. Να προσπαθήσεις να εξηγήσεις για άλλη μια φορά στο δικαστήριο τα αυτονόητα για να μπορέσει η δικαστική αρχή να τον καταδικάσει για τις πράξεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από ενάμιση χρόνο το συγκεκριμένο ανθρωπόμορφο τέρας έπειτα από μυνήσεις γονιών δικάστηκε και από τα 40 έτη φυλάκισης αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση 15.000ευρώ. μέχρι να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση.

Και τώρα έφτασε αυτή η στιγμή. Και εμείς χωρίς την βοήθεια και την στήριξη κανενός ούτε καν εκείνων που αποτελούν την εξουσία -πολιτεία,τοπική αυτοδίοικηση, αφού δεν το θεωρούν συνηθισμένο φαινόμενο προσπαθούμε να βρούμε το κουράγιο και την δύναμη να κάνουμε αυτό που θεωρούμε χρέος και καθήκον μας.Την προστασία των παιδιών μας και όλων των παιδιών της κοινωνίας μας…

Να υπακούσουμε στην συνείδηση μας που μας υποδεικνύει την παραδειγματική τιμωρία εκείνου που τόλμησε να αγγίξει τα παιδιά μας και που χωρίς αμφιβολία δεν νομίζουμε ότι ήταν τα μοναδικά και ότι δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν ίσως και σε χειρότερη μορφή.

Στη δεύτερη δίκη και πιο ουσιαστική που πλησιάζει παρόλο που θα είμαστε μόνοι μας αυτή την φορά – χωρίς δικηγόρο γιατί αδυνατούμε οικονομικά να ανταπεξέλθουμε και χωρίς την βοήθεια για άλλη μια φορά κανενός- Δήμου,Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης-εμείς δεν θα καταθέσουμε τα όπλα γιατί σύμμαχος στον αγώνα μας ελπίζουμε να είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης