Ένα περίεργο μανιτάρι ανακάλυψε ένας νεαρός στην εξοχή, λίγο έξω από το χωριό Καρκαδιωτισσα, με τους ειδήμονες να μένουν έκπληκτοι, καθώς όπως είπαν δεν είχε αντικρύσει ξανά τον συγκεκριμένο τύπο μανιταριού, μη γνωρίζοντας εάν είναι βρώσιμο είδος.

Γεωπόνος απαντώντας σε ερώτησή τους είπε ότι πρόκειται για ένα είδος μανιταριού με την ονομασία «δρυγιτης» και απαντάται σπάνια σε κορμούς των δέντρων δρύς, ενώ σε πολλές περιοχές ονομάζονται και “λάχανα” λόγω της εμφάνισης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα βρώσιμο είδος μανιταριού και μάλιστα είναι εκλεκτός μεζές των κυνηγών και όχι μόνο, ενώ θα το συναντήσουμε και σε αρκετές παραδοσιακές συνταγές με εξαιρετική γευστική προσαρμοστικότητα, με αρκετά κυρίως φρέσκα λαχανικά!

Γεγονός πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο μανιτάρι από μόνο του, λόγω και του όγκου του προκαλεί φόβο για το αν είναι βρώσιμο, με αποτέλεσμα πολλοί να το αφήνουν ως έχει και δικαιως βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ζωή τους από την κατανάλωση μανιταριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: newshub.g

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης