Στο επίκεντρο συζητήσεων των εκπαιδευτικών του νομού Ηρακλείου βρίσκεται το φαινόμενο της λιποθυμίας μαθητών στα σχολεία λόγω… ασιτίας. Όπως αναφέρει το cna.gr το φαινόμενο παρατηρείται σε καθημερινή βάση σε πολλά σχολεία του νομού ενώ οι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους να παράσχουν υλική βοήθεια και να αποτρέψουν τον ενδεχόμενο κοινωνικό στιγματισμό των παιδιών.

Ειδικότερα, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτης» περιέγραψε τη δραματική κατάσταση πολλών οικογενειών του Ηρακλείου και περιστατικά που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πως θα συνέβαιναν σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη. Όπως ανέφερε, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των υποσιτιζόμενων μαθητών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Ήδη έχουν καταγραφεί επισήμως πέντε περιστατικά παιδιών που λιποθύμησαν από την πείνα, αλλά αρνήθηκαν να δεχτούν βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία γιατί ντρέπονται μην στιγματιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμος της πόλης, σε μια προσπάθεια να παρέμβει, απέστειλε στις 16 Σεπτεμβρίου έγγραφο σε όλα τα σχολεία, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τους μαθητές που υποσιτίζονται, ώστε να έλθει σε συμφωνία με το κυλικείο του σχολείου και τα παιδιά για να μπορούν να παίρνουν μόνα το πρωινό τους, χωρίς να γίνονται αντιληπτά από άλλους.

Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου έχει ήδη καταγράψει 1.250 οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, και προσπαθούν να τις βοηθήσουν με διακριτικότητα. Ζουν κάτω από όριο της φτώχειας μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους, κρύβοντας την οικονομική τους κατάσταση από τον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης