Εκτεταμένες λεηλασίες και περιστατικά που ξεπερνούν και τα όρια της φαντασίας διαδραματίζονται καθημερινά σε δημόσια έργα στο Ηράκλειο αλλά και σε κτίρια του Δήμου. Αυτά που προτιμούν οι κλέφτες είναι σίδηρος, χαλκός αλλά και … βενζίνη από τα μηχανήματα.

Το γεγονός προβληματίζει έντονα αλλά και ζημιώνει οικονομικά, τόσο τους εργολάβους, όσο και τους υπεύθυνους του Δήμου, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε απίθανο τρόπο για να προστατεύσουν τα αντικείμενα από τις κλοπές, τα οποία οι δράστες πουλούν «κοψοχρονιά» στη «μαύρη» αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε στο o αντιδήμαρχος, Χάρης Μαμουλάκης: «Η κατάσταση στα εκτελούμενα έργα είναι απελπιστική. Μόνο στην οδό Σπιναλόγκας, όπισθεν του Πολιτιστικού κέντρου, οι σιδερένιες σχάρες εκλάπησαν πέντε φορές. Από ότι έμαθα ο εργολάβος στο τέλος για να τις σώσει τις ηλεκτροσυγκόλλησε. Δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό περιστατικό. Στην παραλιακή έκοψαν το φωτιστικό και άφησαν τον σιδερένιο ιστό αλλά και καθημερινά έχουμε νέα κρούσματα αφού στην κυριολεξία λεηλατείται ότι μπορεί να έχει αξία».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο λεηλατούνται έργα ακόμα και στο στάδιο της θεμελίωσης και στο στόχαστρο μπαίνουν οι καλωδιώσεις που περιέχουν χαλκό.

Φύλαξη βενζίνης σε 17 δημοτικά διαμερίσματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί στην πρώτη περίπτωση οι κλοπές οικονομικά να επιβαρύνουν τους εργολάβους αφού τα έργα δεν έχουν παραδοθεί, χωρίς κανείς να υποστηρίζει ότι αυτό αφήνει αδιάφορο το Δήμο, ωστόσο συχνά σημειώνονται κλοπές και σε δημοτικά κτίρια ή ακόμα σε δρόμους, πεζόδρομους κ.λ.π με στόχο κυρίως το μέταλλο.

Μετά από απανωτές κλοπές εξάλλου κλοπών βενζίνης από μηχανήματα του Δήμου όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος «αναγκαστήκαμε να βρούμε ή να δημιουργήσουμε χώρους φύλαξης της βενζίνης σε 17 δημοτικά διαμερίσματα. Όσο κι αν ακούγεται απλό, σκεφτείτε ότι έχουμε μηχάνημα έργων που παίρνει στο ντεπόζιτο του 600 λίτρα βενζίνη. Σε αυτή την περίπτωση η οικονομική ζημιά για το Δήμο και μάλιστα αν η κλοπή επαναλαμβάνεται είναι σοβαρή».

ΠΗΓΗ: inotos.gr

Α.Α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης