Μεγαλώνει η ανησυχία στην περιοχή της Μεσαράς για την εξάπλωση του κορωνοϊού, έπειτα από την  επιβεβαίωση δύο κρουσμάτων στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που κυκλοφορούσε στο χωριό του Ηρακλείου και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις, διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Στη συνέχεια, έγινε γνωστό ότι ένας Αντιδήμαρχος, βρέθηκε θετικός και ήδη βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα.

Παρά το πλήθος των μετακινήσεων και επαφών που έχει αναφέρει ο ίδιος ο αντιδήμαρχος γίνεται αγώνας δρόμου να ιχνηλατηθούν όλες εγκαίρως όλες οι επαφές. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για τη λήψη δείγματος προσήλθε το βράδυ του Σαββάτου στο ΠΑΓΝΗ και ο Δήμαρχος της περιοχής αφού είναι δεδομένο πως είχε συναντήσεις και συνεργασία με τον αντιδήμαρχο, ενώ βρέθηκε και στον ίδιο χώρο με το ηλικιωμένο ζευγάρι τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αγωγή με τετραπλό σχήμα ο Αντιδήμαρχος

Όπως φαίνεται παρά την ήπια συμπτωματολογία μετά από επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και τον ΕΟΔΥ ο γνωστός αυτοδιοίκητος παράγοντας που είναι σε καλή κατάσταση και αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την περιπέτεια του ακολουθεί αγωγή με τέσσερα διαφορετικά σκευάσματα με βάση το σχήμα που προτάθηκε να ακολουθηθεί για τη περίπτωση του.

Το «πανηγύρι» της διασποράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί αν η επιμόλυνση προέκυψε κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, όταν ο 85χρονος βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής, κατά την επίσκεψη του στις δημοτικές υπηρεσίες για να πληρώσει λογαριασμούς, είτε ακόμη στη θεία λειτουργία στην οποία παραβρέθηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι σε μικρό ξωκκλήσι της περιοχής.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν και κληρικοί που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία σε περίπτωση που έχουν αντιληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα να προσέλθουν άμεσα στο ΠΑΓΝΗ για εξέταση.

Όπως φαίνεται οι αρχές διαχείρισης της κρίσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τη σειρά δειγμάτων που έχουν ληφθεί εξετάζουν το ενδεχόμενο όχι γενικευμένου lockdown αλλά στενής επιτήρησης σε συγκεκριμένες ζώνες. Προβληματισμός επικρατεί και για το ενδεχόμενο να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα δημοτικές υπηρεσίες και υπάλληλοι που συνεργάζονται στενά με τον αντιδήμαρχο.

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης