Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και 43χρονη υπήκοος Ρουμανίας και ένας 59 χρονος Έλληνας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, στις οικίες και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «καφενείο» ιδιοκτησίας 24χρονης, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους, κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα δύο (362) φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών καθώς και δύο κιλά και εννιακόσια γραμμάρια (2.900) καπνού αγνώστου προελεύσεως και επεξεργασίας, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Τα κατασχεθέντα είδη, βρέθηκαν σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι συλληφθέντες, στην οικία της 43χρονης και στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον κατασχέθηκαν, συνολικά πέντε οχήματα (τρία Ι.Χ.Ε και δύο Ι.Χ.Φ.) και ένα τρέιλερ τα οποία χρησιμοποιούνταν ως χώροι αποθήκευσης και μεταφοράς των προς πώληση λαθραίων ποτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης