Κανένα απολύτως ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 45χρονο εργάτη από το Ιράν, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης για την υπόθεση της αποπλάνησης μαθητριών στο Γυμνάσιο των Αρχανών.

Ο ίδιος στο άκουσμα της ποινής που του επιβλήθηκε κατέρρευσε ψυχολογικά, ενώ νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των κοριτσιών, ενώ προσπάθησε να ισχυριστεί ότι οι προθέσεις του σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών δεν ήταν … κακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία του επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 2 μηνών, ποινή που αντιστοιχεί σε κακούργημα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η έφεση του θα μπορεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πρακτικά, το γεγονός αυτό σημαίνει ότι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ, ο 45χρονος δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει να καταδικαστεί για ασελγείς χειρονομίες σε βάρος των μαθητριών και όχι για ασελγείς πράξεις, ωστόσο το δικαστήριο, όπως αποδείχθηκε από την επιβληθείσα ποινή δεν υπήρξε επιεικές απέναντί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης