Δεν έχουν τέλος οι καθημερινές περιπτώσεις ηλεκτρονικής εξαπάτησης πολιτών και κυρίως επιχειρηματιών που, δείχνοντας ευπιστία απέναντι στους επιτήδειους, βλέπουν να χάνουν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με το πάτημα ενός κουμπιού.

Στην μακρά λίστα των εξαπατημένων προστέθηκε χθες το μεσημέρι ένας 59χρονος επιχειρηματίας, που διατηρεί στο κέντρο του Ηρακλείου γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων. Όπως ο ίδιος κατήγγειλε αργότερα στους αστυνομικούς, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος εμφανίστηκε ως πελάτης και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να ενοικιάσει αυτοκίνητο. Για την πληρωμή της προκαταβολής δε, έστειλε υπερσύνδεσμο (λινκ) στον επιχειρηματία, από τον οποίο ζήτησε στη συνέχεια τον κωδικό επιβεβαίωσης που του εστάλη από την τράπεζα στο κινητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανυποψίαστος ο επιχειρηματίας ακολούθησε τα βήματα που του υπέδειξε ο άγνωστος και είδε από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του να εξαφανίζουνε με πέντε διαφορετικές συναλλαγές συνολικά 12.000 ευρώ. Πλέον ελπίζει ότι οι αστυνομικοί θα καταφέρουν να εντοπίσουν τα ίχνη του δράστη και θα οδηγηθούν στη σύλληψή του.

Καθημερινά στο νησί πολίτες πέφτουν θύματα απατεώνων που με ανάλογα ή και τα ίδια προσχήματα καταφέρνουν μέσω υπερσυνδέσμων να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Γι’ αυτό οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να ελέγχουν τους υπερσυνδέσμους και το αξιόπιστο των συναλλαγών πριν προβούν σε αυτές, αλλά και να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά στην Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης