Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε και σήμερα στα σχολεία του Ηρακλείου. Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν στα σχολεία, συμμετέχοντας στον αγιασμό.

Στο καινούργιο κτήριο του σχολείου, επέστρεψαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, του Καπετανάκειου, που άνοιξε φέτος τις πύλες του μετά από πολλά χρόνια. Οι μαθητές που έκαναν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες, θα βρίσκονται πλέον στο κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μπαίνουν επιτέλους στο νέο κτήριο και η πολυετής ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, στην πρόσοψη και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία. Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης» συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε σήμερα και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, που ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, επικεντρώνοντας στα «πρωτάκια» που έχουν να μάθουν, όπως τόνισε, πολλά στην μαθητική τους ζωή.

«Εύχομαι δύναμη και στους εκπαιδευτικούς, που γνωρίζω ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τους μαθητές» δήλωσε ο κ. Καρτσωνάκης, που επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, όλα τα σχολεία θα λειτουργούν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης