Σε ”ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα” συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την υπόθεση βιασμού μιας νεαρής γυναίκας από δύο συγχωριανούς της σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας το καλοκαίρι του 2013.

Η δίκη διακόπηκε πριν καλά-καλά ξεκινήσει καθώς κρίθηκε αναγκαία η προσαγωγή της αδερφής του θύματος για να καταθέσει στο δικαστήριο, η οποία είχε ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε βιασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγη ώρα αργότερα προσήχθη η αδελφή της 28χρονης και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με την κατάθεση του θύματος.

Η 28χρονη όντας φορτισμένη συναισθηματικά περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των δύο κατηγορουμένων.

Η ίδια ανέφερε ότι άργησε πολύ να συνέλθει από τον τραυματικό σοκ που υπέστη καθώς έπεσε σε κατάθλιψη, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ενώ νοσηλεύτηκε και για λίγο διάστημα στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει η αδερφή της η οποία με την ίδια επιμονή υποστήριξε αυτό που είχε πει και στην πρώτη της κατάθεση. Ό,τι δηλαδή δεν υπήρξε βιασμός.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων στις 20 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, αλλά μετά από αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης για αναβολή, η δικαστική αίθουσα μετατράπηκε σε ρινγκ, σημειώθηκαν επεισόδια και η δίκη διεκόπη.

Μάλιστα συγγενείς της γυναίκας αλλά και των δύο κατηγορουμένων, πιάστηκαν στα χέρια, μέχρι που η αστυνομία κατάφερε να τους καθησυχάσει.

Τελικά η σύνθεση του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή και η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα.

Η υπόθεση του βιασμού αφορούσε μία 25χρονη τότε γυναίκα από περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με φερόμενους ως δράστες δύο άνδρες, που κατάγονται από την ίδια περιοχή.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης