H ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων, που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο Κρήτης, στο κοινωνικό σύνολο μέσω του αθλητισμού, αποτελεί στόχο του δήμου, καθώς όπως τονίζει ο δήμαρχος, Βασίλη Λαμπρινός ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να καταργήσει τα σύνορα.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Ηρακλείου θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που του προσφέρει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων, μέσω του αθλητισμού – FIT for ALL».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα του αθλητισμού να καταργεί τα σύνορα και να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, διδάσκοντάς τους τις αξίες της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αρμονικής συνύπαρξης, ώστε οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη μας, να κοινωνικοποιηθούν ευκολότερα και να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στον τόπο μας. Είναι κάτι που το θεωρούμε καθήκον μας» επισημαίνει ο κ. Λαμπρινός.

Πάνω από 100 πρόσφυγες έχουν ήδη ξεναγηθεί στους χώρους του σταδίου, έλαβαν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αθλητικές υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος Ηρακλείου και τα συνεργαζόμενα αθλητικά σωματεία. Για όλο το 2018 οι πρόσφυγες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν κάποιο άθλημα που τους ενδιαφέρει και να ενταχθούν σε ομάδες και δράσεις ώστε να ενταχθούν ευκολότερα και να νιώσουν αποδεκτοί. Ο δήμαρχος επισημαίνει πως το «FIT for ALL» είναι ένα πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται: από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου που υλοποιεί το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κρήτη με τίτλο «Προσωρινή Φιλοξενία προσφύγων», την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «Πλοηγός» και από Αθλητικά Σωματεία και Συλλόγους της πόλης…

«Είχαμε πει από την προεκλογική περίοδο ακόμα, ότι όλοι όσοι ζουν κάτω από τον ηρακλειώτικο ουρανό, έχουν για εμάς τα ίδια δικαιώματα. Και αυτό το τηρούμε απαρέγκλιτα και συχνά κόντρα στις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να διαχωρίζουν τους ανθρώπους με κριτήριο το χρώμα ή τη φυλή τους» σημειώνει ο δήμαρχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης