Η Περιφέρεια Κρήτης, με βάση τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας να διατίθενται αίθουσες για τη μεταφορά του έργου της αιμοληψίας των νοσοκομειακών υπηρεσιών της αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείου, ώστε να διασφαλιστούν οι ανάγκες όσων έχουν ανάγκη μετάγγισης και απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, διέθεσε κατάλληλο χώρο στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Δικαιοσύνης για τη δημιουργία σταθμού για αιμοδοσία.

Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 09:30-14:30 με τηλέφωνο επικοινωνίας για προσέλευση και ραντεβού το 2813400390. Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω φόβου αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, μπορούν από σήμερα Τρίτη 17/3/2020 να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του Σταθμού προσέρχονται εθελοντές αιμοδότες, ενώ τον σταθμό επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος συζήτησε τα θέματα του έργου και της λειτουργίας του σταθμού με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά, και με τη διευθύντρια της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελία Λυδάκη.

Η κ. Λυδάκη δήλωσε: «Ο νέος χώρος έχει απολυμανθεί και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Στις κρίσιμες αυτές ώρες πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία, υπευθυνότητα και κυρίως αλληλεγγύη. Εκτός από τους λίγους ασθενείς που αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει από τον COVID-19, υπάρχουν και δεκάδες παιδιά και ενήλικοι που δίνουν διαρκώς μάχη για τη ζωή τους στο νοσοκομείο και χρειάζονται καθημερινά αίμα. Γι’ αυτό η δωρεά αίματος τούτες τις ώρες είναι πραγματική δωρεά ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης