Στον εισαγγελέα έξι άτομα για ζωοκλοπές σε τρεις νομούς της Κρήτης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 15:58
Στον εισαγγελέα έξι άτομα για ζωοκλοπές σε τρεις νομούς της Κρήτης

Έξι άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι. Η επιχείρηση ήταν συντονισμένη και, εκτός από τις συλλήψεις, εξιχνιάστηκαν υποθέσεις ζωοκλοπής και κλοπές οχημάτων, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι έξι συλληφθέντες.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγινε στο πλαίσιο ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η έρευνα διήρκεσε αρκετούς μήνες και μέσα από αυτή διαπιστώθηκε η δράση εγκληματικών ομάδων, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2019, τα μέλη των οποίων, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, προέβαιναν στη διάπραξη ζωοκλοπών, καθώς και στην κλοπή οχημάτων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις ζωοκλοπές. Επιπλέον εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις κλοπών οχημάτων και έντεκα υποθέσεις ζωοκλοπής, που διαπράχθηκαν σε περιοχές των νομών Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου. Τα ανευρεθέντα οχήματα εξερευνήθηκαν λεπτομερώς από τα αρμόδια Γραφεία Εγκληματολογικών Ερευνών και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ πλήθος πειστηρίων απεστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις. Μέρος των αφαιρεθέντων ζώων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, αρμοδίως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 15:58