Χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης, που ανήκουν στη δημοτική περιουσία του δήμου Ηρακλείου, εμφανίζονται να ανήκουν σε ιδιώτες που εισπράττουν κοινοτικές επιδοτήσεις και εισοδήματα εμφανιζόμενοι αυθαίρετα ως ιδιοκτήτες των εκτάσεων!

Η αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας του δήμου Στέλλα Αρχοντάκη ένιωσε την έκπληξη που θα νιώθαμε όλοι μας αν διαπιστώναμε πως η περιουσία μας εμφανίζεται στην κατοχή κάποιου που αυθαίρετα εισπράττει χρήματα…στη δική μας πλάτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι κι εκείνη το πρωί της Δευτέρας, όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαπίστωσε πως η μεγάλη πλειοψηφία από τα περίπου 200 ελαιόφυτα και αγροτεμάχια ,που αποτελούν μέρος της αχαρτογράφητης δημοτικής περιουσίας, έχουν καταχωρηθεί σε ονόματα άλλων, που μέχρι σήμερα εισέπρατταν αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που κανονικά θα έπρεπε να πηγαίνουν στα δημοτικά ταμεία.

Ανάμεσά τους εκτάσεις – φιλέτα , όπως εκείνη του κτήματος Χατζάκη στην Ιεράπετρα, όπου πάνω από 150 στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης σε σύνολο 400 στρεμμάτων τα οποία έχουν παραχωρηθεί από δωρεά στο δήμο έχουν καταπατηθεί κι έχουν δηλωθεί από δήθεν ιδιοκτήτες. Ακόμα βρέθηκε χωράφι του δήμου στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο οποίο ο φερόμενος ιδιοκτήτης να έχει ….κτίσει ακόμα και σπίτι(!) από καταπάτηση ενώ διάσπαρτα είναι τα καταπατημένα σε Σίλαμο ακόμα και στο Καστέλλι Πεδιάδος!

Όπως εξήγησε η κ. Αρχοντάκη οι δημοτικές υπηρεσίες είναι σε απόγνωση από το ύψος της καταπάτησης, αλλά είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία των ενστάσεων καθώς οι τίτλοι που έχει ο δήμος και τα συμβόλαια είναι πολύ ισχυρά και θα φτάσουν ως τα δικαστήρια διεκδικώντας και την τελευταία… πατουχιά δημοτικής περιουσίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης