Σε επιστήμη είχαν αναγάγει τις διαρρήξεις ένας 41χρονος Ηρακλειώτης που συνελήφθη την Τρίτη και άγνωστος συνεργός του που αναζητείται.

Οι δύο άνδρες τους τελευταίους επτά μήνες είχαν διαπράξει στο Ηράκλειο 22 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ενώ σε δύο περιπτώσεις δεν τα κατάφεραν κι έμειναν στην απόπειρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή του τέλους στη δράση του 41χρονου μπήκε εξαιτίας γενετικού υλικού που βρέθηκε σε ντουλάπα σπιτιού που διέρρηξε όταν προσπάθησε να αποσπάσει φορητό χρηματοκιβώτιο. Έτσι ταυτοποιήθηκε ο δράστης και συνελήφθη, καθώς σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια και αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Ο 41χρονος μαζί με το συνεργό του έμπαιναν σε σπίτια αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, προέβαιναν στην παραβίαση χρηματοκιβωτίων, τα οποία ήταν στερεωμένα σε σταθερά σημεία-τοίχους και περιείχαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ενώ αφαίρεσαν και το χρηματικό ποσό των 480 δολαρίων ΗΠΑ.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης