Στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση το τριών περίπου ετών αγοράκι που το απόγευμα, είχε μεταφερθεί στο ΚΥ Χάρακα μετά από πτώση του σε βαρέλι με νερό. Στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του, ωστόσο μετά από αδιάκοπη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών, επί 2,5 ώρες, το παιδί εμφάνισε καρδιακό παλμό.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2χρονο παιδί έφτασε στο νοσοκομείο διασωληνωμένο έχοντας σφυγμό. Ακόμα δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία. Εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων και υποβάλλεται σε εξετάσεις», επεσήμανε στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στις 4 περίπου το απόγευμα, όταν ένα παιδί 2 ετών ξέφυγε της προσοχής των γονιών του.

Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάξουν. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με νερό χωρίς τις αισθήσεις του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως το παιδί πνίγηκε. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε το παιδί.

Με πληροφορίες από creta24, cretapost, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης