Ηράκλειο: Αστεγος έχει βρει καταφύγιο σε σπηλιά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015, 06:26
Ηράκλειο: Αστεγος έχει βρει καταφύγιο σε σπηλιά
Ένας ακόμη άστεγος έχει βρει καταφύγιο σε μια... σπηλιά που εντόπισε στην παραλιακή του Ηρακλείου, απέναντι από το λιμάνι της πόλης, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει από το τσουχτερό κρύο.

Την ώρα που κάποιοι κάτοικοι της πόλης έχουν βρει καταφύγιο -έστω προσωρινά- στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο Ηράκλειο, εκείνος προτίμησε να υπομένει το τσουχτερό κρύο και τις έντονες βροχοπτώσεις στη συγκεκριμένη σπηλιά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος κατάγεται από την Κύπρο. Όμως μετά από τη γνωριμία του με τη σύζυγο του, ήρθε στην Κρήτη. Μετά το θάνατο της αναζήτησε την τύχη του στη Γαλλία, αλλά κατέληξε και πάλι στο νησί. Από τότε η Οδύσσεια του συνεχίζεται, με τον ίδιο να κάνει σπίτι του τα παγκάκια και τη... σπηλιά.

Την ίδια ώρα πάντως ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν ότι βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη γραμμή SOS 8011116000.Με πληροφορίες από το creteplus.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015, 06:28