Η έλλειψη αγωγής που έχουμε ως λαός στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς, είναι πασιφανής καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους. Φυσικά η Κρήτη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση κι αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς από τα πολλά θανατηφόρα τροχαία που σημειώνονται συνεχώς στους δρόμους του νησιού.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι οδηγοί  που δεν σέβονται ούτε τους χώρους που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για πεζούς και για παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός από την πλατεία του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγενίου έξω στην πλατεία βρίσκονταν δεκάδες οικογένειες, με μικρά παιδιά, που βρήκαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα μεγάφωνα το Συλλείτουργο αλλά και να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, μέσα στην πλατεία κάποιοι δεν δίστασαν να παρκάρουν τα οχήματά τους και μόλις ολοκληρώθηκε το Συλλείτουργο να μπουν σαν κύριοι στα αυτοκίνητά τους, να κάνουν μανούβρες την ώρα που έπαιζαν παιδιά και να ξεπαρκάρουν.

Οι γονείς δεν πίστευαν στα μάτια τους από όλο αυτό το σκηνικό ενώ εύλογα προκλήθηκαν οι απορίες για το πού είναι η δημοτική αστυνομία και η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης