Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, με τη θέρμανση στους οικίσκους των σεισμόπληκτων. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης, τα κλιματιστικά που έχουν τοποθετηθεί για τη θέρμανση των οικογενειών που ζουν στους οικίσκους έπαψαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των οικίσκων για κάποιες ώρες να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Με την κινητοποίηση του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Η ελπίδα», βρέθηκαν μέσα σε αποθήκες και του δήμου θερμαντικά μέσα, ενώ σημαντική ήταν και η εθελοντική πρωτοβουλία, με σόμπες και αερόθερμα. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα με την κινητοποίηση και της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Μάρκο Κοκολάκη, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και μέσα θέρμανσης είχαν φτάσει σε όλους τους οικίσκους, που είναι ντυμένοι στα λευκά. Όπως εξήγησε ο κ. Κοκολάκης έχει ζητηθεί να φτάσουν στις περιοχές όπου είναι εγκατεστημένοι οι οικίσκοι, γεννήτριες, προκειμένου σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση οι άνθρωποι να μη μείνουν μέσα στο κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», εξήγησε ο κ. Κοκολάκης, που πρόσθεσε ότι συχνά στην περιοχή, όταν επικρατούν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, παρατηρούνται προβλήματα με το ρεύμα, ενώ η μόνωση στους οικίσκους δεν είναι τέτοια που θα μπορούσε να προστατεύσει από το κρύο τους πολίτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης