Κάλεσμα συμμετοχής σε δυναμικές κινητοποιήσεις απηύθυναν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στην Κρήτη, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στις προωθούμενες αλλαγές στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Παντιγέρα-Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και έχουν δει πλέον το φως της δημοσιότητας από το κείμενο της διαπραγμάτευσης, περιλαμβάνουν όλα αυτά ενάντια στα οποία αγωνιζόμαστε: και άλλη φορολεηλασία, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις, διάλυση εργασιακών σχέσεων, Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τα δημόσια αγαθά κ.λπ.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που δημοσίευσαν ως σχέδιο, και σκοπεύουν να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή για ψήφιση, είναι χειρότερο από αυτό του Ιανουαρίου: αύξηση εισφορών των εργαζόμενων που θα σημάνει νέα μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, μείωση εφάπαξ, συγχωνεύσεις φορέων, κατάργηση ΕΚΑΣ, ενώ βάζει θέμα και αλλαγής στον 1264 με καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας(!)… Ταυτόχρονα, το φορολογικό πλήττει άμεσα την εργατική τάξη, καθώς αυξάνει τη φορολόγηση όσων εργαζομένων λαμβάνουν έως 27.000 ευρώ, προφανώς επειδή θεωρούνται πλούσιοι!

Ταυτόχρονα σχεδόν, το Υπουργείο Υγείας έδωσε την επείγουσα εντολή για μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας με επίκληση της γνωστής περσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο. Από τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων και των ΥΠΕ πληρώνονται α) απαραίτητα ιατρικά υλικά, φάρμακα κ.λπ. β) οι μισθοί του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού όλων των κλάδων γ) οι πρόσθετες εφημερίες όλων των γιατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σαφές πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ο επιχειρούμενος από το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης οικονομικός στραγγαλισμός της δημόσιας περίθαλψης. Δεν πρέπει να επιτραπεί η κλιμάκωση της υγειονομικής γενοκτονίας ώστε από τη μια μεριά να «ευημερούν» οι οικονομικοί δείκτες που απαιτούν οι δανειστές («πλεονάσματα», πληρωμές δόσεων δημοσίου χρέους κ.λπ.), και από την άλλη οι ασθενείς να πεθαίνουν και το υγειονομικό προσωπικό να εξαθλιώνεται.

Καλούμε τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, που τώρα εκτελεί χρέη διοικητή, τα μέλη της διοίκησης αιρετά αλλά και διορισμένα και τα αρμόδια διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ σε αυτήν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εντολή.

Η Ιστορία θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ για όσους συναινέσουν με τις υπογραφές τους στο επιχειρούμενο έγκλημα. Πολύ περισσότερο αμείλικτη από τις όποιες απειλές περί «διοικητικών» ή «δικαστικών» κυρώσεων. Η σωτηρία της δημόσιας περίθαλψης για την επιβίωση του πληθυσμού της χώρας είναι το υπέρτατο δημόσιο συμφέρον.

Ζητούμε έκτακτο ΔΣ και να προχωρήσουμε σε άμεσες δράσεις και αγώνα:

Α. Άμεσες μαχητικές συντονισμένες αγωνιστικές ενέργειες (γενική συνέλευση, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις στα γραφεία της διοίκησης), ώστε να αποτραπεί η ΛΗΣΤΕΙΑ που επιχειρείται σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και σε όφελος των δανειστών.

Β. Άμεση προκήρυξη της 48ωρης απεργίας, που από τον Φεβρουάριο έχει εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιήσουμε, «μόλις το νομοσχέδιο κατατεθεί».

Γ. Με καταλήψεις σε χώρους δουλειάς και στις πλατείες, με συνεχή παρουσία όπως κάνουν αυτήν τη στιγμή και οι Γάλλοι συνάδελφοί μας ενάντια στο νομοσχέδιο για εργασιακές αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Με ενέργειες τέτοιες που θα δείχνουν τη διάθεση πραγματικής σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα.

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης