Ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου έφθασαν παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών από την Ιεράπετρα, τη Μεσαρά και άλλες περιοχές της Κρήτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να πιέσουν, ώστε να μεταφερθούν τα κηπευτικά, που παραμένουν αδιάθετα λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, με πλοίο ασφαλείας.

Στο λιμάνι είχαν φθάσει νταλίκες φορτωμένες με αγροτικά προϊόντα, με τους παραγωγούς να δηλώνουν πως είναι αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν αν δεν φορτώσουν τα προϊόντα τους στο πλοίο. Τονίζουν, πως κινδυνεύουν να καταστραφούν και να χάσουν τις παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού, μια και τα κηπευτικά αρχίζουν να σαπίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν και οι εντάσεις κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, όταν αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο λιμεναρχείο.

Πάντως, οι αγρότες αποχώρησαν, τελικά, από το λιμάνι του Ηρακλείου, μετά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν προς τους εκπροσώπους τους, για δρομολόγηση πλοίου προκειμένου να μεταφερθούν τα προϊόντα τους.

Μετά από μακρά σύσκεψη στο λιμεναρχείο Ηρακλείου, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του λιμενάρχη Δ. Σαϊτάκη και εκπροσώπων των αγροτών, αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες, μετά από συνεννόηση με τους απεργούς της ΠΝΟ, ώστε να φορτωθούν τα φορτηγά με τα κηπευτικά σε πλοίο για να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης μετά τη σύσκεψη, δήλωσε πως μέχρι αύριο το πρωί πρέπει να έχει βρεθεί μία λύση για τους παραγωγούς που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, σημειώνοντας πως είτε η ΠΝΟ, είτε το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να βρουν λύση.

Οι αγρότες, παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων από αυτούς, αποχώρησαν από το λιμάνι αναμένοντας αύριο τη δρομολόγηση του πλοίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης: Αγρότες πέταξαν ντομάτες έξω απ’ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης