Βαρύς αποδείχτηκε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για 79χρονο από το χωριό Θραψανό του Ηρακλείου, ο οποίος κάθισε την Τρίτη στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών τον Ιούλιο του 2015.

Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε με ομόφωνη απόφαση της σύνθεσης του δικαστηρίου σε 16 χρόνια κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την ακροαματική διαδικασία επικράτησε αρκετές φορές ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με πρωταγωνιστές τόσου τους συγγενείς του κατηγορούμενου όσο και τις οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών.

Επίσης το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το στοιχείο που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και αφορούσε στην γεροντική άνοια, από την οποία πάσχει.

Η σύνθεση όμως του δικαστηρίου δεν πείσθηκε για την κατάσταση του και τον καταδίκασε.

Το χρονικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε έρθει τότε στο φως μετά από καταγγελία που έκαναν στις τοπικές αστυνομικές αρχές, γονείς δύο κοριτσιών, που όπως ανέφεραν, ο 79χρονος γείτονάς τους επιχείρησε να τα αποπλανήσει.

Σε βάρος του 79χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκων κάτω των 15 ετών και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων κάτω των 12 ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης