Ρεπορτάζ: Ελένη Καραθάνου

Αλλάζουν οι όροι για όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν οδικώς στην Ελλάδα από τα σύνορα του Προμαχώνα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, σύμφωνα με τη Γραμμή Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από καταγγελίες Ελλήνων του εξωτερικού στη zougla.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την επικοινωνία τους με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τους ισχύοντες όρους του ταξιδιού τους προς την Ελλάδα, προέκυψαν τα εξής:

Πρώτον, όσοι εισέρχονται από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, δηλαδή και οι Έλληνες του εξωτερικού, θα πρέπει να δείχνουν στις ελληνικές αρχές κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα το αρνητικό τεστ κορωνοϊού που πραγματοποίησαν στη χώρα διαμονής τους.

Αυτό προέκυψε λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στους τουρίστες που πέρασαν τα σύνορα του Προμαχώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερον, σχετικά με την καταγγελία για κώλυμα κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, προκύπτει το εξής:

Πράγματι, όπως μας ενημέρωσαν από τη Γραμμή Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς γίνονται αλλαγές στα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας λόγω των αυστηρών μέτρων που παίρνουν οι αρμόδιοι με αφορμή τα πολλά κρούσματα που παρατηρήθηκαν στους τουρίστες που πέρασαν τα σύνορα του Προμαχώνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η zougla.gr από τη Γραμμή Υποστήριξης, η ηλεκτρονική φόρμα θα είναι και πάλι διαθέσιμη στις 00:01 τα μεσάνυχτα της Τρίτης 14 Ιουλίου. Για να είναι έγκυρη η ηλεκτρονική φόρμα κατά την επίδειξή της στις ελληνικές αρχές, θα πρέπει οι ταξιδιώτες να την έχουν συμπληρώσει έως και μία ημέρα πριν από το ταξίδι τους.  

Σχετικά με το τεστ κορωνοϊού ισχύουν τα εξής:

α) Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος αα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, αβ) από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) Θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της ως άνω διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία θα επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης