Στη δίνη της δικαστικής έρευνας για τις λίστες φοροδιαφυγής βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο υιός του Ιωάννης Βλαδίμηρος, ο υπερθεματιστής δηλαδή της μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Και οι δύο ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Από την έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 για τις αποκαλούμενες λίστες φοροδιαφυγής εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε βάρος του Χρήστου Καλογρίτσα έχει σχηματιστεί δικογραφία για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της παραπομπής σε δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 για τις αποκαλούμενες λίστες φοροδιαφυγής εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων του κατασκευαστή. Ο κ. Καλογρίτσας έχει κληθεί να δικαιολογήσει τα ποσά και στην περίπτωση που το κάνει, θα απαλλαγεί. 

Μια δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά στον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τον δικαιούχο της μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αρμόδιες Αρχές φέρονται να εντόπισαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε ώστε να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για τη χορήγηση δανείων, ύψους 127,6 εκατ. ευρώ, στον Καλογρίτσα από την Attica Bank.

Δικογραφίες για τις κόρες του Χρ. Καλογρίτσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο ακόμη δικογραφίες εκκρεμούν για τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η μία θυγατέρα ελέγχεται για ποσό 3 εκατ. ευρώ και η άλλη για 6 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης