H υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του θαλάσσιου «οικοπέδου 2» στο Ιόνιο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ημερομηνία διεξαγωγής της σχετικής τελετής έχει ήδη «κλειδώσει», ενώ θα παρεβρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη της κοινοπραξίας των Total, Edison και ΕΛΠΕ, στην οποία παραχωρείται το εν λόγω «οικόπεδο» για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης δώθηκε πριν δύο εβδομάδες, όταν και επισήμως ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του από τα μέσα Σεπτεμβρίου τη θετική ολοκλήρωση του ελέγχου, αλλά η επίσημη ενημέρωση του ΥΠΕΝ έγινε στις 10 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ακολουθήσει η κύρωσή της από τη Βουλή. Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, η κοινοπραξία θα μπορεί πλέον να ξεκινήσει έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή. Κάτι που η ίδια τοποθετεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης