Καταπέλτης για τον βασικό κατηγορούμενο στην απαγωγή και στη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, ήταν η εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. 

Το ενδιαφέρον πάντως προκάλεσε έγγραφο που προσκομίστηκε στην εισαγγελέα, μετά το τέλος της αγόρευσής της, με την κατάθεση πρώην συγκρατουμένης της, συζύγου του βασικού κατηγορουμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έγγραφο η πρώην κρατουμένη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών η σύζυγος του βασικού κατηγορουμένου τής είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως το πτώμα του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας. 

Η αγόρευση της εισαγγελέως

Με μία αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο ως «έναν άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό», με μεγάλη ικανότητα πειθούς, που κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη, «να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας», ώστε να επιτύχει τον στόχο του να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στον γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος, που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του» ανέφερε η εισαγγελέας.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ζωντανός ο Μάριος.  «Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο βασικός κατηγορούμενος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειές του  δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε τον Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν».

Η εισαγγελέας, στηριζόμενη σε μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στον Μάριο. «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον κατηγορούμενο, βλέπει το αληθινό πρόσωπό του. Βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που τον είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος που τον θεωρούσε ως πατέρα αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει τον χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει» ανέφερε η εισαγγελέας προσθέτοντας: «Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιφέρει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού του ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Ο βασικός κατηγορούμενος, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου, είχε σχεδιάσει είτε να απαγάγει και τη μητέρα του είτε να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία.

«Δεν υπολόγισε όμως την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι. Δεν μπορούσε να το έχει προβλέψει αυτό ο πανούργος, στενός φίλος» πρόσθεσε.

Πρωτόδικα, ο φερόμενος ως εγκέφαλος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η εισαγγελική λειτουργός, πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης