Με την προτροπή της προέδρου του δικαστηρίου στους κατηγορουμένους να μιλήσουν έστω και τώρα, άρχισε η δίκη για την απαγωγή και την άγρια δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από έξι χρόνια.

«Να μου πείτε, σας παρακαλώ, πού βρίσκονται τα κόκκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω…» είπε απευθυνόμενη στους δικαστές η μητέρα του Μάριου«Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στους τρεις από τους κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν για δεύτερη φορά για τη δολοφονία του 26χρονου.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Μάριου, η οποία έξι χρόνια μετά δεν ξέρει πού έχουν θάψει οι δολοφόνοι το παιδί της. «Να μου πείτε, σας παρακαλώ, πού βρίσκονται τα κόκκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω…» είπε απευθυνόμενη στους δικαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του 26χρονου, άλλοτε κλαίγοντας σπαρακτικά και άλλοτε συγκρατώντας τον πόνο της, μίλησε για την απαγωγή του παιδιού της, το πτώμα του οποίου μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Κατηγόρησε βέβαια τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους σ’ αυτήν την υπόθεση, τον 73χρονο οικογενειακό φίλο τους, ο οποίος, όπως είπε, αποτελούσε πατρική φιγούρα για τον γιο της, και τη σύζυγό του.

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια… Είχα δύο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν τον λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες… » είπε κλαίγοντας. Στο πλευρό της συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι κρατώντας φωτογραφίες του Μάριου γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα.

Κρατώντας τη φωτογραφία του 26χρονου Μάριου οι συγγενείς του άτυχου φοιτητή περίμεναν υπομονετικά το πρωί να αρχίσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απαγωγή και την άγρια δολοφονία του. «Δολοφόνοι, πού έχετε πετάξει τον Μάριο;» έγραφαν στο πανό που είχαν αναρτήσει έξω από το δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην 9η Αυγούστου του 2012, όταν ο Μάριος εξαφανίστηκε και εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς, οι οποίοι, είπε, της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του ήταν, όπως κατέθεσε, ο 73χρονος κατηγορούμενος, στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη, αφού, όπως της είχε πει, «ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος, δεν φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές».

Η τραγική μητέρα δεν μπορεί ακόμη και τώρα να συγχωρέσει τον εαυτό της για την εμπιστοσύνη που είχε δείξει στον 73χρονο, ο οποίος και την απέτρεψε να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία, όπως θα έπρεπεΗ τραγική μητέρα δεν μπορεί ακόμη και τώρα να συγχωρέσει τον εαυτό της για την εμπιστοσύνη που είχε δείξει στον 73χρονο, ο οποίος και την απέτρεψε να ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία, όπως θα έπρεπε. «Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος… Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας τον δολοφόνο» είπε.

Η μητέρα του Μάριου περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειές της να συγκεντρώσει το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς και τον φόβο της ότι θα σκοτώσουν το παιδί της. Κλαίγοντας η γυναίκα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα και επικαλέστηκε τα ίχνη που εντόπισε η έρευνα μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο οι απαγωγείς τής επέστρεψαν την επομένη της εξαφάνισης. «Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτπαγκάζ… Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν “είναι μακριά”. Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση…».

Η μάρτυρας αποκάλυψε, μάλιστα, πως οι απαγωγείς είχαν σχεδιάσει και τη δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της.

Πρωτόδικα, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18 ετών. Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου, καθώς η γραμματέας συμμετέχει στη στάση εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης