Τα απόρρητα έγγραφα του FBI  για την υπόθεση της NOVARTIS που έφτασαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια του Ιωάννη Αγγελή, αναμένεται να τον φέρουν και πάλι για κατάθεση στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση για τους δικονομικούς χειρισμούς στην έρευνα.

Τα έγγραφα αυτά τα οποία κατατέθηκαν  από τον κ. Αγγελή στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, «ανοίγουν», όπως φαίνεται περαιτέρω την έρευνα. Έτσι, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής αναμένεται πιθανότατα να κληθεί για να καταθέσει εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπληρωτικές εξηγήσεις όμως εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα δώσουν και οι τρεις εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Παρότι τόσο η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όσο και οι επίκουροι συνάδελφοί της,  Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης έδωσαν πρόσφατα εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου,  η προκαταρκτική εξέταση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε αυτό το στάδιο.

Το πρωί πάντως όλα τα στοιχεία (ανωμοτί εξηγήσεις, καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης κλπ) διαβιβάστηκαν από τους ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς  στην Προανακριτική επιτροπή , ζητώντας ωστόσο να διαβιβαστεί και σε εκείνους το υλικό  που συγκεντρωθεί από την έρευνα της Βουλής. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης