Σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Μαβίλη κατέθεταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis , για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται με νόημα στο γεγονός ότι το διαμέρισμα το οποίο αποκαλεί “γιάφκα” βρίσκεται κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν  ότι αν υπήρχαν κοριοί στον επίμαχο χώρο, αυτό είναι παράνομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα οι αρμόδιες πηγές καταρρίπτουν όσα γράφονται για το περίφημο διαμέρισμα στη Μαβίλη, αφού αυτό ήταν νοικιασμένο από την Ασφάλεια για λόγους προστασίας των προστατευόμεων μαρτύρων. Είχε χρησιμοποιηθεί μάλιστα και στην υπόθεση του αποκαλούμενου οργανωμένου εγκλήματος με βασικό κατηγορούμενο τον Παναγιώτη Βλαστό, όπου έδωσαν κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες εκείνης της υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη πρακτική για την εξέταση των προστατευόμενων  μαρτύρων προβλέπεται από το σχετικό νόμο.  Η επιλογή του χώρου δεν γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπεται να εξετάζονται  στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν στο επίμαχο διαμέρισμα όπου το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς κάτω από άκρα μυστικότητα. Ωστόσο, οι προστατευόμενοι μάρτυρες φέρονται να εξετάστηκαν και σε χώρο στην ασφάλεια αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το διαμέρισμα της Μαβίλη ξενοικιάστηκε καθώς εξαντλήθηκαν τα κονδύλια που είχαν στη διάθεση τους οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης