Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η συνήγορος των δύο Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι στις 15 Φεβρουαρίου είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, καθώς κατηγορούνται στην Άγκυρα ως πραξικοπηματίες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μαζί με τους δύο αξιωματικούς είχαν ταξιδέψει κι άλλοι τρεις, ηλικίας από 35 έως 45 ετών, τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανιστείΣύμφωνα με τις καταγγελίες, μαζί με τους δύο αξιωματικούς είχαν ταξιδέψει κι άλλοι τρεις, ηλικίας από 35 έως 45 ετών, τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις είχαν πάρει, μάλιστα, πρώτοι το λεωφορείο από την Ορεστιάδα προς τη Θεσσαλονίκη και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χάθηκαν, χωρίς να έχει γίνει γνωστό προς τα πού κινήθηκαν.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί και να συνελήφθησαν μέσα στο λεωφορείο.

Μέχρι πρότινος είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο Τούρκοι κομάντο της τουρκικής ομάδας υποβρυχίων καταστροφών (SAT), οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, όταν μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη και κρατούνταν στην αστυνομική υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα όμως με τη συνήγορό τους Σταυρούλα Τομαρά, «οι πελάτες μου με ενημέρωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είχαν εισέλθει μόνοι τους στο ελληνικό έδαφος, αλλά μαζί με άλλους τρεις καταζητούμενους από την ίδια μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για τους Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οτζάν και Μουσταφά Οτζέν, που αποφάσισαν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη με τοπικό λεωφορείο. Και από τότε οι δύο ”συνάδελφοί” τους που ζήτησαν άσυλο αλλά και οι συγγενείς τους δεν φέρεται να έχουν κανένα νέο ή ίχνος ”ύπαρξής” τους».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από ένα στίγμα του κινητού τηλεφώνου τους προέκυψε πως κάποιες ώρες αργότερα, μετά την εξαφάνισή τους, βρέθηκαν στην Αθήνα. Έκτοτε τα ίχνη τους αγνοούνται, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο να έχουν καταλήξει σε τουρκικές φυλακές.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης