Πτώση της θερμοκρασίας παρατηρείται σε όλη τη χώρα, ενώ οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ανήμερα των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο.

Οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν, όπως καταγράφηκαν το πρωί των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, είναι στο Ανήλιο Μετσόβου καθώς ο υδράργυρος έπεσε στους -3,8 βαθμούς Κελσίου. Στην περιοχή Βλάστη Κοζάνης, στο  Περτούλι Τρικάλων και το Βαρικό Φλώρινας ο υδράργυρος άγγιξε τους -2,8 βαθμούς, ενώ στο Μέτσοβο τους -2,7 και στο Νευροκόπι  τους – 2,6 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περιοχές όπου λειτουργούν χιονοδρομικά κέντρα αλλά και σε ορεινά καταφύγια, ο υδράργυρος έπεσε αρκετά χαμηλότερα, με το Καϊμακτσαλάν να έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία υπό το μηδέν, καθώς το θερμόμετρο έδειξε -8,4 βαθμούς.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού που βρίσκεται στα 1.950 μέτρα η θερμοκρασία έφτασε στους -4,9 βαθμούς Κελσίου και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών στους -3,6 βαθμούς.

Άστατος τα Χριστούγεννα ο καιρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρύο, βροχές και τοπικές καταιγίδες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση θα υπάρξει το απόγευμα στα δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά μετά το μεσημέρι, ο καιρός από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και το πρωί στα νότια έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές και .τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης