Υπό την εποπτεία εισαγγελέα θα διενεργούνται στο εξής οι έρευνες για τα καζίνο και το στοιχηματισμό που λειτουργούν παράνομα καθώς και τα τυχερά παιχνίδια είτε μέσω διαδικτύου είτε σε internet café ή άλλους χώρους με εγκατεστημένα παιγινδιομηχανήματα χωρίς άδεια. ,

Με εγκύκλιό του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζητεί να οριστεί σε κάθε Εισαγγελία της χώρας αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τον παράνομο τζόγο. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει πως αυτό είναι απαραίτητο διότι αυτού του είδους η δραστηριότητα «αποτελεί όχι μόνο εστία διαφθοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων αλλά και πύλη σοβαρής οικονομικής αιμορραγίας για τα έσοδα του κράτους από την απώλεια φόρων , το ποσό των οποίων σε ετήσια βάση , προσεγγίζει, το 1,5 δισ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα συγκεκριμένα καταστήματα όπως επισημαίνει ο κ.Βουρλιώτης, «έχουν εγκατασταθεί παιχνιδομηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, των οποίων το λογισμικό έχει τροποποιηθεί από τεχνικούς κατά τέτοιο τρόπο ώστε , αφενός μεν να παρέχεται η δυνατότητα για στοιχηματισμό και διενέργεια διαφόρων τυχερών παιχνιδιών , αφετέρου δε η ευχέρεια, σε περίπτωση αιφνιδιαστικού ελέγχου, άμεσης επαναφοράς των σχετικών ρυθμίσεων σε κατάσταση λειτουργίας για τη διενέργεια των επιτρεπόμενων κατά το νόμο τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων».

Ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει δε πως στους συγκεκριμένους χώρους απασχολείται προσωπικό χωρίς ασφάλιση με αποτέλεσμα να προκαλείται, μεταξύ άλλων ζημία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί την αυστηροποίηση των ελέγχων και των κυρώσεων αλλά και την εφαρμογή του Αυτοφώρου χωρίς να διασπάται η δικογραφία( αφού συνήθως την πληρώνει ο υπαλληλος – αυτοφωράκιας) καθώς και την τήρηση αναλυτικών στατιστικών στοιχείων για τις υποθέσεις που ελέγχθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης