Με τη δέσμευση της κυβέρνησης για ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και με το προεδρείο της ΟΛΜΕ να προϊδεάζει για πορεία ρήξης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έληξε άκαρπη η συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών και του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε η συνεδρίαση του προεδρείου της ΟΛΜΕ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προβεί σε απεργιακή κινητοποίηση κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μαΐου. Είναι σαφές πως η κυβέρνηση απειλεί να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η ηγεσία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης προχωρά πιθανότατα σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε πρόταση για κήρυξη πενθήμερων απεργιών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από 30 χρόνια, οι καθηγητές αναμένεται να απεργήσουν για πρώτη φορά μέσα στις πανελλαδικές, επειδή διαμαρτύρονται για την αύξηση του ωραρίου τους κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως. «Κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς είναι και οι μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία.

Αρβανιτόπουλος: «Αδιαπραγμάτευτη η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών»

«Ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη σε μια στιγμή όπου οι ελληνικές οικογένειες έχουν κάνει απίστευτες θυσίες» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την Τετάρτη το απόγευμα, μετά τη λήξη της συνάντησής του με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. «Η απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα κατανοήσει την ανάγκη να βρίσκεται στα σχολεία την περίοδο αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

ΟΛΜΕ: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τετάρτης είπε ότι η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί τι θα κάνουν. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το υπουργείο ενέμεινε στην αρχική του στάση» και διεμήνυσε ότι: «Η ΟΛΜΕ δεν φοβάται την επιστράτευση». «Σε όλα τα βασικά ζητήματα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είπε.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ στο δελτίο ειδήσεων του GR:

Όπως είναι γνωστό, την πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά.

Διαβάστε επίσης: Το θρίλερ των πανελλαδικών, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013, 20:13

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης