Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ στον Προμαχώνα από την ερχόμενη Τετάρτη, 15/7/2020 και ώρα 00.01, μέχρι και τις 29/7/2020 και ώρα 00.01. Να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. 

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την ΚΥΑ, η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή από δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας. 

β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Eν τω μεταξύ, αυξημένη συνεχίζει να είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα από τουρίστες – επισκέπτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, χωρίς όμως να παρατηρούνται ιδιαίτερα μεγάλες καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιωτών προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο σε κάποια από τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ αρκετοί έχουν κανονίσει ολιγοήμερες διακοπές στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεσημέρι του Σαββάτου, που ήταν ώρα αιχμής, συγκεντρώθηκαν ουρές αυτοκίνητων αν και όπως τόνιζαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, η βουλγαρική πλευρά είχε προχωρήσει σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στο συνοριακό σταθμό λόγω του διαβατηριακού ελέγχου αλλά και των αυξημένων πλέον υγειονομικών ελέγχων, σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τη μια ώρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εκτεταμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους όλο το 24ωρο στο σύνολο σχεδόν των επισκεπτών – τουριστών που εισέρχονται στη χωρά μας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού.

Πατήστε πάνω στο έγγραφο για να διαβάσετε την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης