Στον εισαγγελέα οδηγείται εντός της ημέρας ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, είναι κάτοχος πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν δικαιολογούν την παραμονή του στη χώρα. Συγκεκριμένα, 7 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ο πατέρας του αγνοούμενου κοριτσιού, κατηγορούνται για παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και για πλαστογραφία εγγράφων.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο διακίνησης ή παράνομης υιοθεσίας της μικρής κοπέλας σε χώρες του εξωτερικού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το 7χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε από την περιοχή του Παγκρατίου στις 23 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχονται καινούρια στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικών εκπομπών, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στον πατέρα της αγνοούμενης μαθήτριας, με σκοπό να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισής της.

Η νέα κλήση για κατάθεση του πατέρα στην Ασφάλεια έγινε από τις Αρχές με αφορμή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, στην οποία υποστήριξε ότι τον είχαν πλησιάσει από μια ΜΚΟ προτείνοντάς του να δώσει το ανήλικο κορίτσι για υιοθεσία. Αμέσως οι Αρχές κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνό του. 


Κατά πληροφορίες, στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από τη Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της Βαλεντίν. Σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, στη Γαλλία βρίσκεται η πρώην σύντροφος του πατέρα της 7χρονης και διερευνάται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γυναίκα να πήρε μαζί της την ανήλικη, με σκοπό να τη δώσει για υιοθεσία, λαμβάνοντας χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως, παρά την εξαφάνιση της ανήλικης κοπέλας στις 23 Δεκεμβρίου -κατά τα λεγόμενα του πατέρα-, ο ίδιος ενημέρωσε τις Αρχές την επόμενη ημέρα, υποστηρίζοντας πως έψαξε να τη βρει για λίγο πεζός και μετά επέστρεψε στο σπίτι τους, όπου τον πήρε ο ύπνος.   

Στο πλαίσιο της έρευνας η Ελληνική Αστυνομία συνεργάζεται με τις γαλλικές Αρχές, την Europol και την Interpol.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης