Φωτιά στη Νίσυρο ξέσπασε γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης και συγκεκριμένα στα Νικιά, στην περιοχή όπου βρισκόταν ο παλιός σκουπιδότοπος.

Σύμφωνα με την σελίδα «Νισυριακοί Αντίλαλοι», στο σημείο βρίσκεται το όχημα της πυροσβεστικής που υπάρχει στο νησί καθώς και υδροφόρες του Δήμου Νισύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 – 8 μποφόρ. Οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έχουν σπεύσει στο σημείο έτσι ώστε να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Κοίλος, χωρίς να απειλεί σπίτια ή άλλα κτήρια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Νισύρου με την ιστοσελίδα «Νισυριακοί Αντίλαλοι», δήλωσε: “Με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτουμε και με την βοήθεια του Αγίου Θεολόγου αποτρέψαμε κάθε κίνδυνο του οικισμού των Νικιών και των κατοίκων . Συνιστώ ψυχραιμία και αποφυγή σχολίων που στις δύσκολες ώρες μόνο κακό προκαλούν .”

Κάτοικοι των Νικιών σε μήνυμά τους επισημαίνουν πάντως: “Είμαστε τώρα στα Νικιά και είμαστε ασφαλείς. Η φωτιά δεν έρχεται μέσα στο χωριό, ξεκίνησε πάνω από το δρόμο για τη Κυρα και κατεβαίνει προς τη θάλασσα. Σβήνει σιγά σιγά οποτε δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείτε.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: kosnews24.gr/ Νισυριακοί Αντίλαλοι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης