Δύο μήνες συμπληρώνονται από την ημέρα που οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν στον καταυλισμό του Κατσικά κι αντί η κατάσταση να βελτιώνει μάλλον οδεύει προς το χειρότερο.

Αν κάτι συνόδευε τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής από την αρχή ήταν η απουσία στοιχειώδους οργάνωσης… Στη συνέχεια έγινε ολοφάνερη και η παντελής απουσία του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όσο περνά ο καιρός, γίνεται ακόμη εντονότερη καθώς όχι μόνο δεν λύνονται προβλήματα αλλά προστίθεται συνεχώς και νέα.

Το τελευταίο και από τα πλέον σοβαρά είναι η απουσία γιατρού από τον καταυλισμό.

Τις απογευματινές ώρες δεν υπάρχει καμία απολύτως κάλυψη ενώ υπάρχουν και ημέρες που ούτε κατά τις πρωινές ώρες βρίσκεται στον καταυλισμό στρατιωτικός γιατρός, όπως συνέβαινε κατά το πρώτο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό, σε έναν πληθυσμό με αρκετά προβλήματα που έχει ανάγκη σχεδόν καθημερινής ιατρικής φροντίδας.

Μικρά παιδιά αλλά και άνθρωποι που ακόμη φέρουν τραύματα από τον πόλεμο, γυναίκες που απέβαλλαν και αντιμετωπίζουν γυναικολογικά προβλήματα κι άλλα περιστατικά…

Καθημερινά, δεκάδες άνθρωποι απευθύνονται στον Ερυθρό Σταυρό που έχει μόνιμη παρουσία στον καταυλισμό, όμως είναι αδύνατο να τα αντιμετωπίσει…

Είναι άγνωστο γιατί διακόπηκε οποιαδήποτε ιατρική παρουσία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το κύμα αλληλεγγύης που είχε εκδηλωθεί τις πρώτες ημέρες έχει ατονήσει..

Στον καταυλισμό η απουσία του οργανωμένου κράτους είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Οι μόνοι που έχουν μείνει και προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες είναι οι εθελοντές και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Κι όλα αυτά όταν μοιάζει να έχει παγώσει κάθε διαδικασία για την αποκατάσταση των κτιρίων στην παιδόπολη της Αγίας Ελένης, όπως είχε εξαγγείλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ δεν έχει οργανωθεί καμία υπηρεσία σχετική με άσυλο.

Και μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν πολυτέλειες, όμως η ιατρική φροντίδα είναι στοιχειώδης ανθρώπινη υποχρέωση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης: Ήπειρος: Ο Σαμ από τη Συρία βρήκε τρεις χιλιάδες ευρώ και τα παρέδωσε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης