Yπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον παρατηρήθηκε το Σάββατο, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, σε δύο σταθμούς, όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη ωριαία τιμή Ο3 186 μg/m3 στον Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου και 183 μg/m3 στον Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα». 

Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης