Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας σε Κω, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Διαβατά και Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αυξήθηκαν κατά 284 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη, οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν σε 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 29.460 άτομα έναντι 29.176 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 26.273 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 15.719 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 483 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης