Ευθύνες στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των ναυπηγείων, επιρρίπτει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έπειτα και από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους, διευκρινίζει το υπουργείο και προσθέτει πως αυτό είναι γνωστό και στους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας» υπογραμμίζει το υπουργείο.

Ωστόσο το ΥΠΕΘΑ συνεχίζει λέγοντας πως γίνονται συστηματικές προσπάθειες από μέρους του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό έργο για την ναυπήγηση των πλοίων που θα ενταχθούν στο στόλο, αλλά και για να διασφαλιστεί η εργασιακή προοπτική του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις» τονίζει στην ανακοίνωση και ενημερώνει πως η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι, ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο, η διοίκηση των ναυπηγείων διαφωνεί χωρίς, όπως λέει, να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την Τορπιλάκατο «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυθεί.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Επιπροσθέτως γίνεται σαφές ότι με αίσθημα ευθύνης το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν πως είναι απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες έχουν κλειδώσει από το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία τους στα ναυπηγεία Ελευσίνας τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ των ναυπηγείων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν πάρουν μια απάντηση για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 20:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης