Ηπατολογικό ιατρείο λειτουργεί στο νοσοκομείο Νίκαιας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, 04:23
Ηπατολογικό ιατρείο λειτουργεί στο νοσοκομείο Νίκαιας
Ηπατολογικό ιατρείο λειτουργεί από τον Σταθμό Τηλεϊατρικής του Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» από τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως επεκτείνει την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας και «μετά την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η παροχή της προαναφερόμενης υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκτασή της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, 04:23