Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Μία ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων μέσα στο πλήθος που πελαγοδρομεί και αναλώνεται σε κουτσομπολιά μεσημεριανών εκπομπών, δολοφονίες, βιασμούς, απάτες, σιλικόνες και μπότοξ. Συνάντησα την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και 35 χιλιόμετρα βάδην, στο ουζερί της μητέρας της στην Καρδίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρόκειται. Ναι είχαμε την πολυτέλεια να μας περιποιηθεί η ίδια. Χωρίς μακιγιάζ και κοσμήματα, με χέρια όμως και μάτια που έλαμπαν. Επιστρέφοντας από την προπόνησή στρώθηκε κατ’ ευθείαν στη δουλειά. Χώθηκε πίσω από τον πάγκο και άρχισε να εξυπηρετεί τους πελάτες.

Πιο μέσα στην κουζίνα η μητέρα της.  Πόση δύναμη πρέπει να διαθέτει μια γυναίκα για να βαδίσει είκοσι χιλιόμετρα και συνεχίσει την δουλειά στο εστιατόριο; Όταν κέρδισε τα χρυσά μετάλλια είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να την σερβίρω εγώ. Η επιθυμία μου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αντιγόνη είναι πολύ γρήγορη δεν την προλαβαίνεις. Εάν βρεθείτε στην πόλη και θελήσετε να την δείτε είναι πολύ εύκολο. Θα αναζητήσετε «το  στέκι  της κυρά- Γιώτας». Εκτός από τους εκλεκτούς  μεζέδες θα πάρετε μία γεύση από την  την υπέροχη πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Μια ξεχωριστή Ελληνίδα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης