«Εμπόριο» ενσήμων φαίνεται ότι έκανε ένας υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του, είχε στήσει για χρόνια τη δική του κερδοφόρα επιχείρηση εντός του Ιδρύματος.

Σε ποσό άνω των 300,000 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η ζημία του δημοσίου από την κομπίνα των πλαστών ενσήμων που είχε οργανωθεί στο ΙΚΑ Παλλήνης μόλις οι αρμόδιες αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τους φακέλους των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται εκτός από τον υπάλληλο του ΙΚΑ Παλλήνης ο οποίος έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί, ιδιώτες αλλά και ένας λογιστής που είχε το ρόλο του «μεσάζοντα». Οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν πάντως την έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν ενέχονται στο κόλπο των πλαστών ενσήμων και άλλα άτομα.

Ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του υπαλλήλου του ΙΚΑ αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για απάτη, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία. Όλα τα αδικήματα είναι μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο υπάλληλος του ΙΚΑ φέρεται να αλλοίωνε τις καρτέλες ενσήμων των ασφαλισμένων στον Οργανισμό, με το αζημίωτο βέβαια, προσθέτοντας σ’ αυτές πλαστά ένσημα τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την προκαταρκτική εξέταση διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις, όπου τα ένσημα είχαν επικολληθεί… με μαγικό τρόπο στις καρτέλες των ασφαλισμένων και ήταν πλαστά.

Στην υπόθεση φέρονται να είναι αναμεμιγμένοι εκτός από ιδιώτες κι ένας λογιστής που μεσολαβούσε για να φέρει σε επαφή τους ασφαλισμένους με τον υπάλληλο.

Η ανάκριση θα διερευνήσει εάν εμπλέκονται άλλοι υπάλληλοι του ΙΚΑ ή άλλα πρόσωπα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης