Στον τομέα Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) παρατηρείται, όπως έχουν επισημάνει τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, μεγάλη καθυστέρηση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ταμείου προς τους ασφαλισμένους και τα μέλη αυτών, λόγω ελλείψεως προσωπικού.

Όπως αποκαλύπτει ο Σύλλογος, υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι μετατέθηκαν σε… πολιτικά γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η μόνιμη επωδός στα παράπονά μας, έγγραφα ή προφορικά, από τη Διοίκηση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ ήταν η έλλειψη προσωπικού. Αντί, λοιπόν, να διορθωθεί η υπάρχουσα τραγική κατάσταση της έλλειψης διοικητικού προσωπικού του ταμείου, έχουμε συνεχείς αποσπάσεις – μετακινήσεις προσωπικού σε άλλους φορείς. Το τελευταίο, όμως, γεγονός, που ξεχειλίζει την αγανάκτηση του Υγειονομικού Κόσμου, είναι η τελευταία απόσπαση τεσσάρων ή πέντε υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία.

Κύριε Υπουργέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να επιστρέψουν οι αποσπασθέντες στην υπηρεσία τους, πολύ δε περισσότερο των τελευταίων υπαλλήλων που δεν περίσσευαν στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ εντός 15 ημερών, καθώς επίσης να βοηθήσετε στη στελέχωση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Σημειώνουμε, δε, ότι οι υπάλληλοι του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ πληρώνονται από τα έσοδα του Ταμείου, δηλαδή από τις εισφορές των Υγειονομικών, προς το οποίο, όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει Κρατική Επιχορήγηση.

Μπορεί οι αποσπάσεις να γίνονται βάσει του Νόμου, αλλά οι αποσπάσεις-μετακινήσεις αυτές δεν εξυπηρετούν την ηθική υποχρέωση που πρέπει να έχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία προς τα μέλη τα οποία πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά δεν απολαμβάνουν τα νομικά δικαιώματά τους, όπως είναι αυτό της υγείας και της ασφάλισης, κάτι το οποίο σας ζητάμε με την άμεση παρέμβασή σας να διασφαλίσετε.

Αναμένουμε άμεσα την επαναφορά των αποσπασθέντων, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος για την προάσπιση των ασφαλιστικών μας απαιτήσεων, τόσο ως χρήστες υπηρεσιών υγείας και ασφάλισης όσο και ως χορηγοί υπηρεσιών υγείας».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης