Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» περί «ξηλώματος» της Επιτροπής Εξετάσεων και περί «διορισμών συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ» στην ΚΕΕ είναι «παντελώς ανυπόστατο», ενώ εκφράζει την απορία του για τη σκοπιμότητα παρόμοιων δημοσιευμάτων δέκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και εφέτος με τρόπο αδιάβλητο και υποδειγματικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, τα ονόματα των μελών της δεν ανακοινώνονται και λαμβάνονται ειδικά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα της όλης διαδικασίας.

«Τα μέλη της ΚΕΕ δεν είναι ισόβια. Κάθε χρόνο επιβάλλεται η ανανέωση της σύνθεσής της για προφανείς λόγους. Και εφέτος συνυπάρχουν παλαιά και νέα μέλη, που η επιλογή τους υπακούει σε επιστημονικά-εκπαιδευτικά κριτήρια και μόνο» διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, το υπουργείο απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές «να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: «Ξήλωσαν» τα μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων λίγες μέρες πριν από τις Πανελλαδικές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης